Boek – Klaproos

Eind januari verscheen Klaproos, de debuutroman van Anne-Fleur van der Heiden (1987). Met haar boek brengt de auteur een eerbetoon aan ouders aan de rand van de samenleving.

Op haar zesentwintigste verjaardag besluit Noor na een lange periode van stilzwijgen weer contact op te nemen met haar moeder en haar stiefvader. Nu haar stiefvader terminaal ziek is, kan Noor de confrontatie met haar jeugd niet meer uit de weg gaan.

Van der Heiden schetst een wereld waarin drugs en onvoorspelbaarheid de dienst uitmaken. De schrijfster wordt een talentvolle verhalenvertelster genoemd en Klaproos wordt omschreven als een ‘genadeloze coming-of-age-roman in een schrijfstijl die eigenzinnig en onderkoeld, schrijnend én geestig is’.

Van der Heiden studeert aan de Schrijversvakschool Amsterdam en is redacteur van digitaal cultureel magazine De Optimist. Zij publiceerde poëzie, stond in de finale van het NK Poetry Slam, en werd als enige nog niet uitgegeven schrijver genomineerd voor het C.S.S. Crone Stipendium.

Klaproos – Anne-Fleur van der Heiden, Nieuw Amsterdam, € 16,99 (verschijnt ook als e-book)

 

Delen