Boek – Ons leven in de bossen

Op de vlucht voor een vijandige maatschappij heeft een psycholoog zich teruggetrokken in de bossen. Koortsachtig zit zij er te schrijven, ze heeft haast, want haar lichaam en de wereld om haar heen verkeren in een staat van afbraak.

De mensen met wie ze zich heeft verstopt, zijn drop-outs die offline zijn gegaan en hun geïmplanteerde chip hebben verwijderd. Ze behoren tot de geprivilegieerde groep die in het bezit is van een kloon van zichzelf. Maar zijn ze wel zo geprivilegieerd?

In haar roman Ons leven in de bossen verkent de Franse auteur Marie Darrieussecq de grimmige consequenties van een door informatica, technologie en medisch fanatisme beheerste totalitaire samenleving. In een wereld waar technisch steeds meer mogelijk is, gaat het ‘ouderwets’ om de verdeling van rijkdom.

Lichtvoetig schrijft Darrieussecq over zaken als de bouw van robots, orgaandonatie, klonen voor medische doeleinden en orgaanhandel. Ons leven in de bossen sluit aan bij haar succesvolle debuut Zeugzoenen uit 1997.

Ons leven in de bossen – Marie Darrieussecq, De Arbeiderspers

 

Delen