Boek – Oudolf | Hummelo

Toen de tuin van Piet en Anja Oudolf in Hummelo twee jaar geleden de hekken sloot, was deze welhaast uitgegroeid tot een bedevaartsoord voor de vele internationale bewonderaars van de tuin- en landschapsarchitect.

De combinatie van tuin en kwekerij vormde de basis van de ongeëvenaarde plantenkennis van Oudolf en van zijn vermogen tot experimenteren en vernieuwen. 

Het boek Oudolf | Hummelo, dat in 2016 verscheen, beschrijft de veranderende kijk op beplanting van tuinen en openbare ruimtes gedurende de afgelopen 35 jaar aan de hand van de tuin en voormalige kwekerij van de Oudolfs. Het boek besteedt aandacht aan de vele internationale projecten en de weg naar wereldfaam. Onlangs verscheen een nieuwe editie, geheel up-to-date gemaakt. De herziene, omvangrijkere versie van Oudolf | Hummelo toont ook de nieuwste projecten van de afgelopen vijf jaar, zoals de tuin van restaurant Noma in Kopenhagen, Delaware Botanic Gardens, de nieuwe Oudolf Garden in Detroit, de Vitra Campus in Weil am Rhein en de tuin bij Singer Laren.   

Oudolf | Hummelo – Piet Oudolf en Noel Kingsbury, uitgeverij Noordboek.

Delen