Boek – Vrouwvolk

‘Zeg mij wat je eet en ik zeg je wie je bent’, zei ooit Jean Anthelme Brillat-Savarin (1755-1826), rechter en schrijver van het gastronomische werk La Physiologie du Goût.

Kunstenaars en auteurs van nu, Marianne Pfeffer Gjengedal en Klaudia Iga Pérès, brengen in hun boek Vrouwvolk de quote van de Fransman in gedachten. De twee zijn gefascineerd door sterke vrouwen én zijn grote liefhebbers van eten. Over die combinatie maakten zij dit kookboek.

Aan de hand van fotografie en bijzondere recepten, willen zij hun lezers de ambities en wilskracht van legendarische vrouwen tonen. De auteurs kropen in de huid van vrouwen als Anna Pavlova, Frida Kahlo, Astrid Lindgren en Björk en lieten zich als hen verkleed fotograferen. Het kookboek moet inzicht geven in de levens van de vrouwen, hun vaak lastige keuzes, het onvermijdelijke noodlot en de verleidelijke recepten uit hun tijd.

Vrouwvolk verschijnt voor Internationale Vrouwendag (8 maart) en de Boekenweek (23 t/m 31 maart, thema ‘De Moeder de vrouw’).

Vrouwvolk – Marianne Pfeffer Gjengedal en Klaudia Iga Pérès, Nijgh en van Ditmar

 

Delen