Boek – Wereldschapen

Ze vallen nauwelijks op. Ze zijn witte vlekjes in het landschap waar we aan voorbij rijden. Maar wist u dat schapen de geschiedenis van de mensheid hebben gevormd zoals die nu is?

Schapen hebben ons sinds mensenheugenis te eten gegeven, gekleed en ons dieet veranderd. Ze hebben ons rijker en armer gemaakt, het landschap veranderd, geholpen bij de bouw van grote beschavingen en het winnen van oorlogen. Ze hebben onze huizen verfraaid en verwarmd en pioniers in staat gesteld om grote delen van de aarde te veroveren. Schapen hebben een enorme impact gehad op de geschiedenis van de wereld.

In haar boek Een kleine geschiedenis van de wereld aan de hand van schapen vertelt de Engelse auteur, archeoloog en antropoloog Sally Coulthard anekdotes en opmerkelijke feiten over schapen. Het boek is een uiterst leesbare wereldgeschiedenis met als ludiek en origineel uitgangspunt de rol van het schaap in de loop van de tijd. En die rol is dus verbazingwekkend groot en levert een allerminst wollig boek op. 

Een kleine geschiedenis van de wereld aan de hand van schapen – Sally Coulthard – Uitgeverij Terra

Delen