Bosch op muziek

In 1516, vijfhonderd jaar geleden, stierf Jheronimus Bosch in zijn geboorteplaats ’s-Hertogenbosch. De middeleeuwse schilder van dromen, demonen, hemel en hel krijgt dit jaar volop aandacht. Dit gebeurt onder meer op muzikale wijze tijdens het Storioni Festival.

Met twintig concerten in de vijf grootste Brabantse steden wil het festival in een bijzonder muziekprogramma de mystieke wereld van Bosch tot leven brengen. Musici Aart Strootman en Marco Mlynek bouwden twee reusach-tige instrumenten na uit het schilderij Tuin der Lusten en voeren daar hun compositie Project Hemelse Hel op uit.

Andere programmaonderdelen van het Storioni festival zijn een museumconcert met Jasper Krabbé, Thom Hoffman in L’Histoire du soldat, internationale topmusici als het Storioni Trio en violist Ilya Gringolts. Dit allemaal naast de ‘traditionele’ concerten in Muziekgebouw Eindhoven, zoals het Openingsconcert, de Storioni Nacht en het Academy Concert. Feestelijke nieuwkomer op deze editie is de Storioni Grande Parade, een festival binnen het festival.

Storioni Festival – diverse steden in Brabant, t/m 31 januari. storionifestival.nl

Delen