Buitenleven – Alfons Notermans

Zodra de oogst van de velden is, breekt voor huisarts Alfons Notermans (53) en zijn Ierse ruin Goliath Ardattin (7) het slipjachtseizoen aan.  

Tekst: Monique Bowman | Beeld: Eric Brinkhorst/DB

 

 

“Vroeger was ik bang voor paarden, tegenwoordig is paardrijden mijn grootste passie. Op mijn 26ste, nadat ik mijn artsdiploma gehaald had, ben ik met rijlessen begonnen. Eenmaal op het paard ben ik er eigenlijk nooit meer van afgekomen. Via een vriend maakte ik kennis met slipjachtvereniging Midland Hunt. Tijdens een slipjacht volgen jachtruiters achter een meute honden het geurspoor van een kunstmatige prooi, de slip. Inmiddels heb ik 125 jachten gereden. Het oppoetsen van Goliath, het samenspel tussen mens en dier, de prachtige landschappen waar we doorheen rijden, tradities als de sherrystop in het veld: tópdagen zijn het waar ik elk jaar weer naar uitkijk.”

AA12-2015p063a

Andere afleveringen in deze serie:

 

 

 

 

Delen