Buitenleven – Shariselle Pool

Plastisch chirurg in opleiding, Shariselle Pool (28), raakte vorig seizoen al besmet met het moestuinvirus, maar toen mislukte haar oogst. Dit jaar pakte ze het daarom anders aan.

Tekst: Marjan Enzlin | Beeld: Anjo de Haan

AA07-2016p055“Ik ben opgegroeid in een dorp in de buurt van Groningen, waar we een stukje grond hadden. Altijd eigengemaakte appel- of rabarbermoes natuurlijk en we kochten nooit jam. Maar toen ik vanwege mijn studie in de stad ging wonen, was dat voorbij. Tot Albert Heijn vorig jaar met die moestuinactie begon. Ik ben direct gaan sparen. Helaas mislukte de oogst, maar ik ben dit jaar opnieuw begonnen.

‘Elke dag zie ik weer iets nieuws’

Als rechtgeaard arts pak ik het nu klinisch aan. Elke morgen en elke avond krijgen de plantjes 5 cc water uit een spuitje en ik volg nu precies de richtlijnen uit het AH-boekje. Met succes. Mijn kleine dakterras staat inmiddels vol met aubergine-, courgette-, tomaten-, aardbeien- en komkommerplantjes. Elke dag zie ik weer iets nieuws. Zo ontdekte ik gisteren ineens sperzieboontjes. Echt groene vingers heb ik nog niet, maar ik beleef wel veel plezier aan mijn moestuintje.
Al heb ik er nu een halve dagtaak bij.”

Delen