Chocotaartje
Vera de Weerdt is zesdejaarsstudent geneeskunde (AMC) en woont in Amsterdam.
Tekst: Monique Bowman | Beeld: Diederik van der Laan/DB
“Ik kook graag, maar bakken vind ik het leukst. Helaas werkt mijn oventje niet zo goed, en daarom bak ik vooral als ik een weekend bij mijn ouders ben. Voordeelis dat die ook goeie bakspullen in de keuken hebben.
Chocotaartje
(voor circa 10 punten)
- 150 gram fijne kristalsuiker
- 120 gram pure chocola (minimaal 72 procent cacao
- 120 gram roomboter
- 3 eieren
- 1 el bloem
- scheutje sinaasappelsap
Benodigdheden
- bakvorm 22 cm doorsnede
- zeef
- oven
Verwarm de oven voor op 160 graden. Smelt de chocola en boter op laag vuur in een pan en laat het mengsel afkoelen tot lauw. Roer er dan een voor een de eieren door. Voeg de gezeefde bloem, de suiker en een snufje zout toe. Het hoeft niet met een mixer, want het is niet de bedoeling dat het deeg helemaal glad wordt. Roer er ten slotte een scheutje sinaasappelsap door en bak de taart in een ingevette vorm in ongeveer 20 minuten gaar. Zet de oven uit
na de 20 minuten en laat de taart erin staan tot de oven (bijna) is afgekoeld. Let op: de taart is het lekkerst wanneer de binnenkant nog een beetje zacht is.