Co-cycling toertocht

Co-assistenten en andere zorgprofessionals rijden zaterdag 21 juni de co-cycling toertocht over 50 of 100 km rond Amsterdam met start en finish bij het VUmc. Het inschrijfgeld (€ 15,-) gaat in zijn geheel naar Stichting Ambulance Wens.

 

 

Co-cycling is een initiatief van 6 co-assistenten, die naast hun passie voor de geneeskunde ook fanatieke wielrenners zijn. Al sinds het begin van de studie fietsen zij met elkaar elke week hun rondjes.

giraf2

Afgelopen maand ging deze foto van dierenverzorger Mario, die dankzij stichting Ambulance Wens afscheid kon nemen van ‘zijn’ giraffen in Diergaarde Blijdorp, de hele wereld over.

De stichting Ambulance Wens, louter gerund door vrijwilligers, zorgt ervoor dat patiënten in de terminale fase van hun ziekte een laatste wens kunnen realiseren. Deze patiënten worden voorzien in het onvermogen om mobiel te blijven, dit doen zij door middel van 5 speciaal hiervoor ontworpen ambulances in te zetten voor het transport van de patiënt. Sinds een jaar beschikt de stichting ook over een eigen vakantiehuis, waar gedurende 3 dagen, volledig verzorgd, gebruik van gemaakt mag worden. Dit alles wordt mogelijk gemaakt door donaties.

Voor meer informatie, zie www.cocycling.nl.

 

Delen