Co Cycling Tour Amsterdam 11 juni

De Co Cycling Tour 2016 op zaterdag 11 juni heeft als doel geld in te zamelen voor de Stichting Ambulance Wens. De fietstocht voor medici, co-assistenten en andere betrokkenen, gaat over 50, 100 of 150 kilometer en start en eindigt bij het VUmc in Amsterdam. Het inschrijfgeld (€ 25,-) gaat naar het goede doel. Deelnemers krijgen een wielershirt en versnaperingen onderweg.

Co Cycling is opgericht als initiatief van zes co-assistenten en vrienden, die naast hun passie voor de geneeskunde ook fanatieke wielrenners zijn. Al sinds het begin van hun studie fietsen ze regelmatig met elkaar. In hun dagelijkse bezigheden worden deze coassistenten geconfronteerd met de beperkingen van de geneeskunde. Ondanks dat de medische wereld vaak een uitkomst kan bieden aan ernstig zieke patiënten, zijn er ook gevallen waarbij medisch ingrijpen onvoldoende is. De co-assistenten willen door middel van de Co Cycling Tour iets betekenen voor diegene bij wie medisch handelen niet meer zinvol is. Daarom hanteren ze het volgende motto: ‘Waar de medische grenzen eindigen, fietsen wij nog een stukje verder’.

De stichting Ambulance Wens zorgt ervoor dat ongeneeslijk zieke patiënten hun laatste wens kunnen uitvoeren. De stichting kan haar werk niet doen zonder de inzet van vrijwilligers maar ook niet zonder geld.

Meer informatie, inschrijven als deelnemer of sponsoring via de site van Co Cycling. Of kijk op Facebook.

 

Delen