Commissie Ruwaard: 800 dossiers

Professor Sven Danner leidt het onderzoek dat het Ruwaard van Putten Ziekenhuis in Spijkenisse laat uitvoeren naar aanleiding van cijfers uit 2010. Dat meldt het ziekenhuis op zijn website. De onderzoekscommissie bestaat naast internist Danner uit cardioloog Sjef Ernst en een nader te selecteren chirurg. 

 

De commissie zal alle omstandigheden rondom het levenseinde onderzoeken van patiënten die tussen 1 januari 2010 en heden in het Ruwaard van Putten Ziekenhuis zijn overleden. Ook de dossiers die in dezelfde periode door de klachtencommissie zijn behandeld en de calamiteitenmeldingen die aan de Inspectie voor de Gezondheidszorg zijn doorgegeven, worden meegenomen in het onderzoek. Het gaat in totaal om ongeveer 800 patiëntendossiers.

Professor Danner verwacht ongeveer vijf maanden voor het onderzoek nodig te hebben. Danner heeft een lange staat van dienst. Hij was tot het jaar 2000 werkzaam bij het AMC, waar hij onder meer hoofd van de aidsafdeling was. Van 2000 tot 2011 was hij hoofd Interne Geneeskunde bij het VUmc, ook in Amsterdam en in 2011 ging hij met emeritaat als hoogleraar interne geneeskunde. Hij is op dit moment lid van de klachtencommissie van de Tergooiziekenhuizen en trad onlangs nog op als getuige-deskundige in de zogenoemde Groninger hiv-zaak. Sjef Ernst is werkzaam als cardioloog in het Atrium Medisch Centrum in Heerlen. Voordien werkte hij in het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein en in het UMC St Radboud in Nijmegen.

Delen