-
Volg ons ook via facebook
-
Laatste blogs
- Dienie Koolen-Goossens: Het is te veel – deel 2
- Frank van Wijck: Compromisconcept
- Ignace Schretlen: Kos na COVID-19
- Frank van Wijck: Verwachtingsmanagement
- Mariska Koster: Ontregeld
- Frank van Wijck: Woord en daad
Tip de redactie
Heeft u een onderwerp dat wij in Arts en Auto kunnen opnemen? Of wilt u bijvoorbeeld bij ons bloggen? Neem dan contact met ons op!
Culinair – Gewokte biefstukreepjes
In deze rubriek bespreken collega’s die koken als passie hebben bij toerbeurt een favoriet recept. Chantal Dankfort (31, aios anesthesiologie en foodblogger, foodbychantal.nl) vindt het leuk om te experimenteren met marinades.
Gewokte biefstukreepjes met groenten en rijst
(Voor 3-4 porties)
Bereiding
Maak een marinade van chilisaus, chilipeper, gember, serehpoeder, knoflook, ketjap, 2 eetlepels sesamolie en limoensap. Voeg voor extra pit 1 eetlepel sambal toe. Snijd de bieflappen in reepjes en marineer deze minimaal 30 minuten. Hoe
langer, hoe lekkerder!
Snijd de groenten in hapklare stukjes en blancheer deze enkele minuten. Bereid de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Verwarm de overige sesamolie en zonnebloemolie in een wok. Bak eerst de ui even aan. Voeg het rundvlees met de marinade toe. Voeg ook de groenten toe.
Als u het rundvlees nog een beetje rosé van binnen wilt, is 4-5 minuten wokken voldoende. Anders ietsje langer bakken. Serveer de rijst met gewokte biefstukreepjes en groenten.
Wijntip Han Sjakes
Niets zo leuk als je laten verrassen. Gewoon proberen, deze twee pretentieuze rosés uit de Provence, nam ik me voor. Miraval is het wijnhuis van het celebrity-duo Brad Pitt en Angelina Jolie. AIX is het marketingsucces van de Nederlandse entrepreneur Mark Kurver. Rosé is niet alleen vanwege de kleur een aparte categorie wijn. Rosé is ‘per definitie’ een toegankelijke, ongecompliceerde frisfruitige plezierwijn voor een breed publiek. Rosés die niet aan dit profiel voldoen, passen niet in het roséhokje. Master of Wine Elisabeth Gabay schrijft in haar boek over rosé: ‘Critici zeggen altijd: rosé is saai, het heeft geen karakter en complexiteit. Laat ik ze een rosé proeven die anders is, dan zeggen ze: ja, maar deze is niet fris en fruitig.’ De rosés van dienst zijn ambitieus, maar houden zich keurig aan de roséregels.
AIX 2017 Licht kruidige bloesem, roze perzik en bitterzoete mandarijntjes, soepel met een stevige zuurgraad en pittigheid (Henri Bloem, € 10,25).
Delen:
Gerelateerde artikelen:
Onderwerpen