Daphne Riksen (1959-2018)

Deze week bereikte de redactie van Arts en Auto het zeer trieste bericht dat journalist, publicist en auteur Daphne Riksen (58), al vele jaren als freelancer werkzaam voor onder meer Arts en Auto, op vrijdag 14 september bij een verkeersongeluk om het leven is gekomen.

Daphne verzorgde voor ons al jaren de populaire en hoog gewaardeerde rubriek App. Daarnaast schreef ze voor Arts en Auto een groot aantal artikelen over (technische) innovatie in de gezondheidszorg en toekomstbestendig wonen. Daphne was een uitermate betrouwbare medewerker, met veel kennis van zaken, die nooit een deadline miste en die wij met een gerust hart om een complexe boodschap konden sturen. Het bericht van haar plotselinge overlijden heeft ons enorm geschokt. De collega’s van de redactie wensen haar echtgenoot, kinderen, familie, vrienden en andere dierbaren veel sterkte toe bij het verwerken van en leven met dit onvoorstelbaar grote verlies.

De redactie heeft, in overleg met de naasten van Daphne en uit respect voor haar werk, besloten haar laatste bijdrage voor de rubriek App in het oktobernummer – die zij zoals altijd ruim op tijd aanleverde – ondanks haar overlijden toch te publiceren.

 

2 Reacties Reageer zelf

 1. Jaap van den Herik
  Geplaatst op 19 september 2018 om 19:10 | Permalink

  een verschrikkelijk bericht voor allen die haar kennen
  zij was een geweldige journaliste, wist enthousiaste onderzoekers nog verder te enthousiasmeren. zij deed dat vanuit haar natuurlijke belangstelling voor het onderwerp.
  nwo en surf mogen blij zijn dat zij zoveel van haar talenten voor deze publieke organisaties heeft ingezet.
  zij was altijd tot in de puntjes voorbereid op het onderwerp waarover ze je ging interviewen. haar stukken waren immer een genoegen om te lezen. van verkeerde weergave was – sprekend voor mijzelf – nooit sprake. ze was nauwgezet, accuraat en sprankelend. wat een slag voor haar gezin, die volledig onthutst achterblijven. Ik wens hen heel, heel veel sterkte in deze tijd van verdoving, van niet begrijpen en “niet kunnen/willen begrijpen”.
  wees ervan overtuigd jullie moeder en echtgenoot door ons ( de ict en AI wereld) op handen gedragen werd. Wij als onderzoekers zullen haar enorm missen.

 2. Annet Sollie
  Geplaatst op 21 september 2018 om 13:15 | Permalink

  Wat een schokkend bericht, ik was er echt naar van. Daphne heeft mij geïnterviewd voor de app rubriek van oktober (geplaatst in dit nummer). We spraken uitgebreid via FaceTime en het was een fijn gesprek. Ze had verstand van zaken, vroeg echt door en was zeer prettig en geïnteresseerd in het contact. Wat een verlies. Ik wens haar gezin veel kracht om dit te dragen.