Daphne Riksen (1959-2018)

Deze week bereikte de redactie van Arts en Auto het zeer trieste bericht dat journalist, publicist en auteur Daphne Riksen (58), al vele jaren als freelancer werkzaam voor onder meer Arts en Auto, op vrijdag 14 september bij een verkeersongeluk om het leven is gekomen.

Daphne verzorgde voor ons al jaren de populaire en hoog gewaardeerde rubriek App. Daarnaast schreef ze voor Arts en Auto een groot aantal artikelen over (technische) innovatie in de gezondheidszorg en toekomstbestendig wonen. Daphne was een uitermate betrouwbare medewerker, met veel kennis van zaken, die nooit een deadline miste en die wij met een gerust hart om een complexe boodschap konden sturen. Het bericht van haar plotselinge overlijden heeft ons enorm geschokt. De collega’s van de redactie wensen haar echtgenoot, kinderen, familie, vrienden en andere dierbaren veel sterkte toe bij het verwerken van en leven met dit onvoorstelbaar grote verlies.

De redactie heeft, in overleg met de naasten van Daphne en uit respect voor haar werk, besloten haar laatste bijdrage voor de rubriek App in het oktobernummer – die zij zoals altijd ruim op tijd aanleverde – ondanks haar overlijden toch te publiceren.

 

Delen