DVD- Gewoon leuk

De plot rammelt aan alle kanten, maar daar gaat het ook helemaal niet om. The Nice Guys is een ‘sterrenfilm’ in de beste betekenis van het woord, waarbij alles draait om de twee hoofdrolspelers en om de extra’s die zij alleen al door hun pure aanwezigheid, uitstraling en reputatie meebrengen.

Met Russell Crowe in een vertrouwde rol van ruwe bolster en (beetje) blanke pit. En met, en vooral dát is wat deze film zo geslaagd maakt, een juist heel on-karakteristieke Ryan Gosling: als onhandige, stuntelende en (meestal) goedbedoelende softie – maar met wél steeds goeie teksten. Het resultaat is een uitbundige parodie op het klassieke Los Angeles-verhaal van excentrieke maar soms vindingrijke privéspeurders die een zaakje moeten opknappen aan de duistere onderkant, vol gevaarlijke mannen en foute vrouwen, van de filmwereld van Hollywood. Intelligent bedachte pret, en zelfs als hier en daar iemand helaas het leven laat: onbezorgd lachen gegarandeerd.

The Nice Guys  – Verenigde Staten, 2016, regie: Shane Black, hoofdrollen: Russell Crowe, Ryan Gosling, Angourie Rice, Margaret Qualley, Kim Basinger

 

Delen