DVD – Little Men

Drie jaar geleden verraste regisseur Ira Sachs met Love is Strange: het verhaal van twee mannen, al decennia een paar, die apart moeten gaan wonen omdat ze hun te dure appartement uit moeten. Ook in Little Men speelt de prijs van onroerend goed een hoofdrol, en ook deze keer in New York City.

En opnieuw staat een relatie onder druk: van Jake en Tony, twee buurjongens van een jaar of dertien. Brian, de vader van Jake, is de huisbaas van Tony’s moeder, een weinig bemiddelde Chileense immigrante. Als Brian haar huur drastisch verhoogt, barst een emotioneel conflict los dat de vriendschap tussen Jake en Tony eerst niet lijkt te beschadigen. Totdat dit laatste – onvermijdelijk – wél gebeurt, in deze soms humoristische maar ook aangrijpende film, die gelukkig nergens goedkoop moraliseert over de keuzes die mensen maken. Iedereen in dit verhaal is van goede wil – maar aan de wetmatigheden van de huizenmarkt kan niemand zich onttrekken.

Little Men – VS, 2016, regie: Ira Sachs, hoofdrollen: Theo Taplitz, Michael Barbieri, Paulina García, Greg Kinnear, Jennifer Ehle

 

Delen