DVD- The big short

Films over wat er allemaal mis is met de financiële wereld, daarvan zijn er intussen een heleboel. Dat begon al met Wall Street, uit 1987 met Michael Douglas, en bereikte in 2013 een extreem hoogtepunt met The Wolf of Wall Street met Leonardo DiCaprio. Dus wat kan The Big Short hier nu nog aan toevoegen?

Gelukkig meer dan genoeg. Zoals de overzichtelijke focus op één concrete episode, namelijk de Amerikaanse hypotheekcrisis van 2007/2008. En de onconventionele manier waarop moeite is gedaan om ingewikkelde zaken glashelder uit te leggen. Plus ook vooral het verhaal zelf: intelligent van opbouw, met een mooie afwisseling van ernst en humor. En met een perfecte mix van centrale karakters, die voor de verandering nu eens niet allemáál schurken zijn. Gespeeld door een bijzondere cast. En met de mooiste rol voor Steve Carell, die hier ook als het tegendeel van een komisch personage geweldig uit de verf komt.

The Big Short – Verenigde Staten, 2015, regie Adam McKay; hoofdrollen: Christian Bale, Steve Carell, Ryan Gosling, Brad Pitt, Marisa Tomei

Delen