DVD – The Big Sick

Soms klopt echt alles aan een speelfilm. Een mooie en eerlijke romantische komedie. Een openhartige schets van de culturele contradicties van het leven, inclusief het familieleven, van een jongvolwassen immigrant.

Een verhaal van serieuze ziekte (maar ook van gezondheid), met alles daarop en daaraan, inclusief een confronterend medisch traject in een ziekenhuis in Chicago. En bovendien: in grote lijnen nog waargebeurd ook, het relaas van de emotioneel turbulente aanloop naar wat uiteindelijk het huwelijk wordt van Kumail Nanjiani en voormalig gezinstherapeut Emily Gordon. Samen ook schreven zij het scenario.

Nanjiani, die in The Big Sick zichzelf speelt, werd in 1978 in Karachi in Pakistan geboren, en emigreerde op zijn achttiende samen met zijn ouders en oudere broer naar de Verenigde Staten. Vanaf 2008 is hij als standup-comedianen acteur geleidelijk aan succes gaan krijgen. Wat na deze perfect geslaagde en verdiend-goed ontvangen film alleen maar nog méér kan worden.

The Big Sick – Verenigde Staten, 2017, regie: Michael Showalter, hoofdrollen: Kumail Nanjiani, Zoe Kazan, Holly Hunter, Ray Romano

 

Delen