Een eeuw The Voice

Op 12 december 1915 werd in Hoboken (New Jersey) Francis Albert Sinatra geboren. Frank Sinatra groeide uit tot een icoon van de twintigste eeuw. Naast zanger was hij performer, acteur, stand-up comedian, danser, de leider van de Rat Pack, radiomaker, platenbaas, bedenker van het conceptalbum, film-producent en filmregisseur. Maar hij was vooral beroemd vanwege zijn stem.

 

In de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw veroverde Sinatra de wereld met nummers als Somethin’ Stupid, My way en New York, New York. Naast zijn stem is zijn ‘lazy’ timing karakteristiek. Nog altijd roept ‘The Voice’ bij velen gevoelens van nostalgie op.

Van 10 t/m 13 december worden in vier Nederlandse theaters concerten georganiseerd om ‘Ol’ Blue Eyes’, zoals Sinatra ook werd genoemd, een muzikale ode te brengen. Onder anderen Hadewych Minis, Greetje Kauffeld, Tania Kross, Ruben Hein en de Canadese jazz-zanger Matt Dusk staan deze avonden met het internationaal bekroonde Metropole Orkest op de planken om nummers van Sinatra te vertolken.

Sinatra hundred, a tribute to Frank Sinatra –diverse theaters, 10 t/m 13 december. eventim.nl

 

Delen