Eerste jaar – Noraly van Weert

Je leven verandert drastisch als je gaat studeren. In deze serie kijken vier tweedejaars kijken terug op eerste jaar. In deze aflevering: Noraly van Weert (19), student geneeskunde aan de Universiteit Maastricht.

Tekst: Marjan Enzlin | Beeld: Annemiek Mommers/DB

 

“Vroeger wilde ik diergeneeskunde doen, maar ik kwam erachter dat ik de interactie met mensen toch leuker vind. Met dieren blijft het tot op zekere hoogte altijd eenrichtingsverkeer in de communicatie. Dus ben ik voor geneeskunde gegaan. Direct ingeloot via de decentrale plaatsing, dus dat was geluk hebben.

Ik vind de studie heel erg leuk; het eerste jaar heeft mijn verwachtingen overtroffen. Ik heb al zo veel geleerd en het wordt alleen maar interessanter. Ik had me erop ingesteld dat het begin heel standaard zou zijn; de biologie van het menselijk lichaam herhalen en uitdiepen. Maar het is nu al veel meer. Ik kan wel concluderen dat de studie echt bij me past. Net als het probleemgestuurd onderwijs in Maastricht. Ik ben nogal praktisch ingesteld; gewoon aanpakken en doen. Dat is in Maastricht wel handig.

‘Soms sluit ik me op in de bieb’

Het studentenleven bevalt ook prima. Ik ben lid van een studentenvereniging, dus is er vaak wat te doen waardoor het weleens laat wordt. Maar dat kan niet altijd. Het is flink aanpoten qua studeren. Gelukkig weet ik heel goed waar mijn grenzen liggen. In een tentamenperiode sluit ik me op in de bieb en doe ik even geen leuke dingen. Anders red ik het niet en zit ik hier over tien jaar nog!”

Andere afleveringen in deze serie

25 augustus – Raffaele Giusepponi  (20) – tandheelkunde Rijksuniversiteit Groningen
27 augustus – Irene Rademaker (23) – logopedie Hogeschool Utrecht
28 augustus – Femke Kielman (20) – biomedische wetenschappen Universiteit Leuven

 

 

Delen