Eerste jaar – Irene Rademaker

Je leven verandert drastisch als je gaat studeren. In deze serie kijken vier tweedejaars kijken terug op eerste jaar. In deze aflevering: Irene Rademaker (23), student logopedie aan de Hogeschool Utrecht.

Tekst: Marjan Enzlin | Beeld: Christiaan Rouwels/DB

 

“Logopedie was niet mijn eerste keuze. Sterker nog, ik had er nog nooit aan gedacht. Als ik niet eerst Taalwetenschap aan de Universiteit Utrecht had gedaan, was ik waarschijnlijk nooit op het idee gekomen. Vorig jaar heb ik mijn bachelor afgerond en daarna ben ik begonnen met logopedie aan de Hogeschool Utrecht. Taalwetenschap vond ik interessant, maar wel heel theoretisch. Tijdens die studie volgde ik een vak dat veel raakvlakken had met logopedie. In de colleges zaten ook veel logopedisten en toen wist ik ineens wat ik wilde gaan doen: logopedie.

Deze opleiding is heel praktijkgericht. Dat zocht ik, maar daar moest ik in het begin toch aan wennen. Ook in het toetsdeel zit veel praktijk. Ik vond het in het begin best spannend om zo’n rollenspel met een docent of medestudent te doen. Maar daarin zit wel een opbouw; je wordt steeds meer uitgedaagd. Als ik nu terugkijk op die eerste praktijktoetsen, denk ik: dat zou ik nu veel makkelijker doen.

‘Zo’n rollenspel is best spannend’

Als ik straks afgestudeerd ben, wil ik graag met kinderen werken. In het speciaal onderwijs, een ziekenhuis of andere instelling. Een eigen praktijk lijkt mij minder leuk, want ik ben op zoek naar het bredere plaatje en wil graag met anderen samenwerken. Komend jaar eerst maar eens op stage. Dan ga ik met volwassenen werken. Misschien vind ik dat ook wel heel leuk.”

Andere afleveringen in deze serie

25 augustus – Raffaele Giusepponi  (20) – tandheelkunde Rijksuniversiteit Groningen
26 augustus – Noraly van Weert (19) – geneeskunde Universiteit Maastricht
28 augustus – Femke Kielman (20) – biomedische wetenschappen Universiteit Leuven

 

 

Delen