Elisabeth bij laatste drie Lean-prijs

Het Elisabeth-TweeSteden ziekenhuis is een van drie genomineerden die in de race zijn voor de Nationale Lean Award 2014. Naast het Elisabeth-TweeSteden ziekenhuis zijn ook Icare (verpleging en verzorging) en de gemeente Haarlemmermeer genomineerd.

 

De genomineerde afdeling van het Elisabeth-TweeSteden ziekenhuis stond in 2013 centraal in een Arts en Auto-artikel.  In de bijbehorende videoreportage legt Henk Veraart, oogarts in het St. Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg de werkwijze op deze afdeling uit. Henk Veraart is naast oogarts lid van de raad van bestuur van het netwerk Lean in de zorg (www.lidz.nl) en schrijft regelmatig blogs voor artsenauto.nl.

De Nationale Lean Award is een waardering voor het meest inspirerende Lean Initiatief van Nederland. Vanaf dit jaar zal deze award jaarlijks worden uitgereikt op het Lean Event, een initiatief van adviesbureau Lean Consultancy Group, aan de organisatie die de grootste bijdrage heeft geleverd aan het levensgeluk in Nederland.

Vanaf begin oktober kan het publiek via de website stemmen op hun favoriete initiatief. Deze publieksstem telt mee in de eindbeoordeling. Tijdens het Lean Event op 5 november 2014 presenteren de finalisten het initiatief aan deelnemers en de jury met aansluitend een vragenronde waarin de jury finalisten voor de laatste maal kan toetsen. Wie van deze drie teams de Nationale Lean Award 2014 wint, wordt bepaald door: de publieksstem via internet, de publieksstem op het Lean Event (samen totaal 50 procent) en het oordeel van de vakjury (50 procent).

Bekijk hier de drie finalisten:

 

Delen