Evenement – Het Kleurfeest

Een groot vel papier waarop een tekenaar een lijn laat ontstaan terwijl een zanger/gitarist een mooie melodie zingt. In afwachting zitten kinderen rond de tekening en volgen met hun ogen de lijn.

Een olifant? Nee, een vogel! Wanneer kleurkrijtjes uitnodigend rondom worden neergezet, beginnen sommige kinderen direct te kleuren. Anderen nemen hun tijd om alles nog eens goed te observeren. Even luisteren naar de zanger. Even simpelweg aanwezig zijn.

Tekenaars Gerard de Bruyne en José Vingerling en muzikant Maarten Teekens trekken door het land met hun Kleurfeest. Overal waar ze komen, nodigen zij de kinderen uit mee te doen aan een kunstwerk in wording. Gaandeweg gaan de kinderen helemaal op in deze wereld van kleur en geluid.

Communicatie zonder woorden. De klanken van de liedjes (overigens geen kinderliedjes) komen binnen op een ander niveau. Voor ouders en omstaanders zijn de liedjes vaak dierbare herinneringen, voor de kinderen meestal een eerste kennismaking met Beatles en andere ‘gouwe ouwen’.    

Het Kleurfeest – diverse locaties,  hetkleurfeest.nl

Delen