Expo – A certain Strangeness

Andy Summers (1942) is naast gitarist van het beroemde Engelse poptrio The Police ook fotograaf. Met de expositie A Certain Strangeness toont het Bonnefantenmuseum in Maastricht een omvangrijke selectie uit het fotografisch werk dat Summers tot 2018 maakte.

De tentoonstelling bestaat uit een algemeen gedeelte van 184 werken en een aparte serie van 250 foto’s die ontstaan zijn tijdens de concerttours van The Police

De muzikant startte veertig jaar geleden serieus met zijn andere grote passie. Zijn werk toont een voorkeur voor nachtopnames en bestrijken een breed geografisch gebied, van Bolivia tot Tokio. De beelden geven blijk van een gevoel van intimiteit en surrealisme.

Summers stelt dat zijn fotografie een visuele tegenhanger vormt van de muziek die in zijn hoofd speelt. Zoals zijn muzikale voorkeur kan worden omschreven ‘als een hang naar het melancholische, de convulsieve melodische lijn, het duistere akkoord en de zwervende noot’, wordt hij in zijn visuele praktijk ook aangetrokken tot een broeierige minor key-fotografie.

A Certain Strangeness – Andy Summers  – Bonnefantenmuseum Maastricht, t/m 27 oktober, bonnefanten.nl 

Delen