Expo – Anne Frank

Deze maand is het 75 jaar geleden dat de Tweede Wereldoorlog in Nederland eindigde. Het beroemdste boek over die tijd is het dagboek dat Anne Frank in het Achterhuis bijhield.

De ruim twee jaar durende oncomfortabele ‘quarantaine’ van de familie Frank is natuurlijk van een volstrekt andere orde dan thuisquarantaines tijdens de huidige crisis. Maar misschien heeft het menigeen wel aan het denken gezet over de situatie in het Achterhuis. 

Het Amsterdamse museum kan tegenwoordig ook thuis worden ‘bezocht’ via de site annefrank.org. Daarop staat een link waarmee via YouTube het Anne Frank videodagboek te zien is. Alle personages, locaties en gebeurtenissen in de serie van vijftien afleveringen zijn gebaseerd op het dagboek. 

Verder is een onlinebezichtiging mogelijk en wordt ook een 360 graden rondblik geboden in de woning die de familie Frank bewoonde voordat zij moesten onderduiken in de krappe ruimte achter een kast. Op de site van het museum is ook informatie te vinden over een gratis virtualreality-app. Daarvoor dient u wel een oculus VR-bril te bezitten of aan te schaffen. 

Anne Frank Huis Annefrank.org

Delen