Expo – ArtWorlds’ Zomerexpo

Europa is in verwarring en de unie staat van alle kanten ter discussie. Het geplaagde continent is deze zomer het onderwerp van de zevende editie van ArtWorlds’ ZomerExpo in Museum de Fundatie in Zwolle. 

Men vroeg kunstenaars om hun gedachten over Europa te reflecteren in ingezonden werk. Dat kan gaan van propaganda tot uiterst kritisch en van arcadisch tot paradijselijk.

Organisator ArtWorlds volgt hiermee  een traditie die in de pas blijft met actuele ontwikkelingen in beeldende kunst en maatschappij. Duizenden kunstenaars voelen zich hiertoe aangetrokken en melden hun werk aan.

De uiteindelijk uitverkoren 250 werken bestaan uit alle mogelijke beeldende media: schilderijen, tekeningen, films, video’s, animaties, 2D- en 3D-prints, modeontwerpen, sculpturen, foto’s, buitenbeelden, installaties, performances, maquettes. De selectie is gemaakt door een vak-, junior- en publieksjury en wordt vanaf 25 mei tentoongesteld in het museum en in Kasteel het Nijenhuis.  

ArtWorlds’Zomerexpo – Museum de Fundatie, Zwolle + Kasteel het Nijenhuis, Heino/Wijhe, 25 mei t/m 1 september. museumdefundatie.nl

Delen