Expo – Carl de Keyzer

Noord-Korea is een van ’s werelds meest complexe en gesloten landen. Een van de moeilijkste om te fotograferen ook. Bij toeristische rondreizen moeten deelnemers bij het maken van hun foto’s strikte richtlijnen volgen. Professionele fotografen worden niet toegelaten op deze reizen.

Magnumfotograaf Carl De Keyzer (1958) is een van de weinigen die meer dan de gebruikelijke permissie kreeg om te fotograferen in de Democratische Volksrepubliek Korea. In 2016 en 2017 doorkruisten De Keyzer en zijn Koreaanse gidsen het land. Gedurende vier reizen bezocht de fotograaf meer dan 200 locaties. Vele daarvan zijn nooit eerder vastgelegd door een fotograaf. Vanaf 19 juni toont Museum Helmond ruim 85 grootformaat kleurenfoto’s van de beroemde Magnumfotograaf.

De Belgische De Keyzer is zijn gehele carrière al geboeid door machtsstructuren en de impact van macht op de alledaagse samenleving. Zo fotografeerde hij eerder al de teloorgang van de Sovjet-Unie, het verval van Cuba én de (fanatieke) geloofsbeleving in de VS.

Carl De Keyzer – D.P.R. Korea Grand Tour, Museum Helmond, 19 juni t/m 23 september. museumhelmond.nl

 

Delen