Expo – De tas als theater

Hester van Eeghen (1958) is internationaal vermaard om haar tasontwerpen. Haar werk draagt, van buiten én van binnen, een onmiskenbaar Van Eeghen-signatuur.

Voor haar ontwerpen met geometrische vormen en originele vondsten gebruikt Van Eeghen de mooiste leersoorten. Veel van haar tassen zijn in of om te klappen, van 2D naar 3D te vouwen en binnenstebuiten of voor én achter te dragen.

Dit najaar viert Van Eeghen haar dertigjarig jubileum met de tentoonstelling De tas als theater in Tassenmuseum Hendrikje in Amsterdam. Hierop staan ontwerp en ‘ziel’ van de tas centraal. Die ziel, die een tas volgens Van Eeghen krijgt door het gebruik daarvan, wordt vaak een afspiegeling van de gebruiker.

De expositie toont de meest markante ontwerpen. Daarnaast wordt het jubileum gevierd met One Thousand and One Handbags, een pop-up boek dat van Eeghen samen met de Amerikaanse pop-up artist David Carter maakte.

De tas als theater, Esther van Eeghen – Tassenmuseum Hendrikje Amsterdam, van 10 november t/m 25 februari 2019. tassenmuseum.nl

 

Delen