Expo – Feast for the Eyes

Misschien wilt u er zo rond de feestdagen niets van weten, maar in Foam Fotografiemuseum in Amsterdam kunt u vanaf 21 december terecht voor een expositie met foto’s van eten.

Feast for the Eyes – The Story of Food in Photography toont de rijke geschiedenis van de voedselfotografie, niet alleen in de beeldende kunst, maar ook in commerciële en wetenschappelijke fotografie en fotojournalistiek. De belangstelling voor zowel voedselfotografie als voor voedsel als onderwerp is de laatste jaren enorm toegenomen. Door foto’s te delen op Instagram, Snapchat en Facebook is fotografie onderdeel geworden van de eet-ervaring zelf. Foto’s van voedsel gaan zelden alleen over eten, voedsel kan een levensstijl of een natie representeren, maar ook hoop, wanhoop, honger en overdaad.

Feast for the Eyes toont de belangrijkste figuren en bewegingen binnen de voedselfotografie. Dat gaat van de banaliteit van het ontbijt in een wegrestaurant van Stephen Shore en een symbolisch stilleven van Laura Letinsky tot de kookboeken uit de jaren zestig.

Feast for the Eyes – The Story of Food in Photography – Foam Fotografiemuseum, Amsterdam, 21 december t/m 6 maart. foam.org

Delen