Expo – Fotofeest in Brussel

Bozar/Paleis voor Schone Kunsten in Brussel organiseert deze zomer weer het tweejaarlijkse festival Summer of Photography. Curatoren, fotografen en mediakunstenaars tonen in het museum en elders in de Belgische hoofdstad hun visie op Urban Vibes, het thema voor dit jaar.

Urban Vibes wil laten zien hoe we vandaag de dag in de globale en virtuele wereld samenleven en welke rol de openbare ruimte daarin speelt.

Door Brussel loopt een parcours dat het thema vanuit diverse invalshoeken benadert. De centrale exposities van het festival vinden plaats in het Paleis voor Schone Kunsten. Er zijn twee hoofdtentoonstellingen. Open spaces | secret places. Works from the Sammlung Verbund, Vienna verzamelt werk van 27 hedendaagse kunstenaars zoals Alÿs, Antin, Matta-Clark, Becher en Wall. Zij zoomen in op de relatie tussen mens en ruimte. De tentoonstelling Dey your Lane! Lagos Variations werpt met foto’s en video’s van 23 hedendaagse kunstenaars een nieuwe blik op het dagelijkse leven in de explosief gegroeide Nigeriaanse megastad Lagos.

Summer of Photography – Bozar, Brussel,  t/m 3 september. bozar.be

Delen