Expo – Geborgen schatten

Wat voor de een kunst is, is voor de ander kitsch. Dat geldt vaak wanneer het gaat om het werk van moderne kunstenaars. En niet in het minst gaat dat op voor de collectie van de beroemde én verguisde Britse kunstenaar Damien Hirst (1965). Mocht u deze zomer in Venetië zijn, dan kunt u zelf oordelen.

Musea Palazzo Grassi en Punta della Dogana hebben hun ruimtes ingericht met bijna 200 nieuwe kunstwerken van Hirst (1965). Onder de titel Treasures from the Wreck of the Unbelievable worden in de twee musea nieuwe beelden, installaties en tekeningen getoond die Damien Hirst en zijn studio de afgelopen tien jaar hebben gemaakt. Samen vertellen de werken een verhaal over een enorm scheepswrak vol schatten dat werd ontdekt op de bodem van de Indische Oceaan. Het schip zonk tweeduizend jaar geleden en Damien Hirst exposeert in Venetië de, soms gigantische, geborgen schatten.

Van tevoren reserveren wordt aanbevolen.

Treasures from the Wreck of the Unbelievable – Damien Hirst, Punta Della Dogana en Palazzo Grassi in Venetië, t/m 3 december. palazzograssi.it

 

Delen