Expo – Gruwelijk lekker

Smaken veranderen. Net als wij hadden onze voorouders zo hun ideeën over wat lekker en gezond eten was. Maar zij smulden ooit van gebakken hond en gruwden van knoflook en koffie. Dat is anno nu anders. 

Het Nederlands Openluchtmuseum vertelt in de tentoonstelling Gruwelijk Lekker, Ontdek smaken door de eeuwen heen de meest (on)smakelijke verhalen over onze veranderde eetgewoontes. Er loopt een culinaire route door het Arnhemse museumpark waarop bezoekers kunnen proeven. Ieder seizoen heeft een toepasselijke programmering met activiteiten voor jong en oud. 

Zo is er in een suikerwerkplaats van alles te zien en horen over het product suiker en de verschillende verhalen die daaraan kleven. Bezoekers kunnen er ook zelf mee aan de slag.  En de activiteit Feest! In Nederland  laat zien welke feesten we hier vieren. Welke smaken brachten nieuwe Nederlanders uit andere landen mee en welk hapje hoort bij welk feest? Deze activiteiten zijn te volgen in de weekenden en schoolvakanties.

Gruwelijk Lekker, Ontdek smaken door de eeuwen heen – Nederlands Openluchtmuseum Arnhem,  t/m 19 januari 2020. openluchtmuseum.nl

Delen