Expo – Healing Power

Voel je je niet zo lekker? Dan kun je in het Westen naar de dokter. In andere streken en landen op de wereld wenden mensen zich echter ook tot behandelmethodes die terug te voeren zijn op eeuwenoude tradities met amuletten, poppetjes en hypnotiserende troms. En tot sjamanen, heksen en voodoopriesters. Er is op dat gebied aanbod genoeg.  

De tentoonstelling Healing Power in het Amsterdamse Tropenmuseum geeft inzicht in een groot aantal verschillende vormen van helende krachten en toont de zoektocht van mensen naar balans tussen lichaam, ziel en geest. Er zijn magische buidels te zien vol geneeskrachtige stoffen en voorwerpen, betekenisvolle sieraden en sjamanenmantels; en in de vitrines liggen vele amuletten uit de hele wereld, van Groenland tot Pakistan en van Mexico tot Tibet.

Ook projecten van kunstenaars die zich met dit thema bezighouden, worden onder de aandacht gebracht. Zoals werk van onder meer Damian Hirst, Marina Abramovic en Joseph Beuys. De tentoonstelling is interessant voor jong en oud. 

Healing Power – Tropenmuseum Amsterdam, t/m 06/06, tropenmuseum.nl

Delen