Expo – Impressionism & beyond

In de periode 1860-1890 zet een groep Franse kunstenaars zich af tegen de dan heersende academische opvattingen over schilderkunst. Deze impressionisten trekken de natuur in om ter plekke, los van tradities en regels, met snelle losse verfstreken de werkelijkheid weer te geven.

Impressionisten van het eerste uur zijn Monet, Manet, Renoir en Guillaumin. Een reactie komt van de zogenoemde postimpressionisten als Gauguin, Signac en Van Gogh. Ze gaan verder dan alleen het weergeven van wat kan worden waargenomen en richten zich ook op het overbrengen van emotie en suggestie, of richten zich meer op structuur en compositie.

Op de expositie A Wonderful Journey zijn werken te zien van voornamelijk Franse impressionisten, postimpressionisten en expressionisten. Ze zijn afkomstig uit de kunstcollectie die ondernemer John Fentener van Vlissingen en zijn echtgenote de afgelopen ruim 45 jaar opbouwden. De tentoonstelling is een verslag van de ‘Wonderful Journey’ die het verzamelaarsechtpaar in de genoemde kunstrichtingen maakte.

Impressionism & beyond. A Wonderful Journey – Singer Laren, 16 januari t/m 6 mei. singerlaren.nl

 

Delen