Expo – In gesprek

De in Rotterdam geboren fotograaf Frans Lanting is wereldberoemd. Zijn natuurfoto’s zijn regelmatig te zien in bekende bladen als National Geographic en Life.

Dialogues with Nature is de eerste tentoonstelling die Lantings gehele carrière omspant. De expositie in het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam toont in vijf subthema’s beelden van zijn bekendste projecten. Elk thema wordt aan de hand van een filmisch interview met Lanting geïntroduceerd.

De tentoonstelling volgt Lantings vroege fotografie in Nederland in de jaren zeventig via zijn bekendere werk op Madagaskar tot zijn wereldberoemde wildlife foto’s. Lantings stijl toont een unieke esthetiek en persoonlijke visie op wildlife fotografie die wordt ingegeven door een bijzonder perspectief op dieren. Met zijn foto’s hoopt hij respect voor de aarde te stimuleren. Het werk van Lanting weerspiegelt zijn permanente dialoog met de natuur en wordt geïnspireerd door zowel kunst en literatuur als wetenschap,  technologie en zijn eigen ervaringen op alle zeven continenten.

Frans Lanting – Dialogues with nature – Nederlands Fotomuseum Rotterdam, t/m 3 september. nederlandsfotomuseum.nl

Delen