Expo – Kunst in het groen

Galerie Bont en Blauw in het Limburgse Heythuysen beschikt over een vernieuwde beeldentuin van drieënhalve hectare. In de weidse groene tuin zijn deze zomer de nieuwste werken te zien van Nederlandse kunstenaars. 

In zijn sculpturen doorsnijdt Fons Schobbers zachte welvingen met scherpe lijnen. Talitha Schiffer zoekt in haar werk naar het overgangsgebied tussen architectuur en beeldende kunst. In het werk van Sytske Miedema staat de mens centraal en Jeroen van Marrewijk maakt van een hard en koud materiaal als staal warme, zachte vormen. Leo van Kraay beeldt vooral mensen uit. Zijn figuren kunnen als enkel persoon of gezamenlijk afgebeeld worden. Terwijl zijn vroegere werken vooral realistisch zijn, is in zijn latere werken een overgang naar meer abstracte en organische vormen zichtbaar. Werk van onder anderen deze kunstenaars en de verscheidenheid aan gebruikte materialen en technieken én het natuurschoon rondom zullen kunstliefhebbers wellicht overhalen tot een lange kunstwandeling.

Galerie en Beeldentuin Bont en Blauw  – Heythuysen – t/m 31 oktober op zaterdag- en zondagmiddag en op afspraak. galeriebontenblauw.nl

 

Delen