Expo – Nederlandse Portretprijs

Op 24 juni werd in Slot Zeist de Nederlandse Portretprijs uitgereikt. Sandra Thie (2D) en Herman Benschop (3D) zijn de winnaars van 2021.

De vakjury selecteerde eerst uit een recordaantal van 1.416 inzendingen van portrettekeningen, -schilderijen en -beeldhouwwerken van bekende kunstenaars en nieuwe talenten vijftig genomineerden en koos daaruit vervolgens de winnaar. 

Tot eind september zijn alle 50 genomineerde portretkunstwerken te zien tijdens de expositie ‘Het Portret’ in Slot Zeist. 

Portretkunst staat in de belangstelling op dit moment. Programma’s als Sterren op het Doek en Project Rembrandt worden wekelijks door een miljoenenpubliek bekeken. De Stichting De Nederlandse Portretprijs (SDNP) die de portretwedstrijd iedere twee jaar organiseert, wil hedendaagse portretkunst in Nederland naar een niveau brengen dat gelijkwaardig is aan dat van de zeventiende eeuw. Dat wil zeggen: méér internationale erkenning, opdrachten voor kunstenaars, aandacht voor portretkunst op opleidingen en academies en tentoonstellingen in musea. 

Genomineerden Nederlandse Portretprijs – Slot Zeist, t/m 26/09, portretprijs.nl.

Delen