Expo – Nieuw elan

Bas Meeuws (1974) is manueel therapeut en fotograaf. Op het gebied van fotografie heeft hij inmiddels de nodige bekendheid vergaard. In 2011 won hij de Nederlandse publieksprijs in de categorie creatie van de Metro Photo Challenge. Vanaf begin april is zijn werk te zien op de verkooptentoonstelling Glorious Nature van Galerie Hans Persoon en Domein Oogenlust in Eersel (NB). 

Op het terrein van digitale fotografie is Meeuws een autodidact. Hij bekwaamde zich in documentaire-, portret-, natuur- en kinderfotografie. Pas in het bloemstilleven kwamen al zijn interesses samen: schoonheid, natuur, technische uitdaging, betekenis en kunst.

Door middel van digitale fotografie geeft Bas Meeuws het traditionele genre van het klassieke bloemstilleven een nieuw élan. Hij componeert zijn werk zoals de oude meesters schilderden; bloem voor bloem met alle luxe en grandeur. Het resultaat is een gelaagde foto, die de tijd overstijgt.

Glorious Nature foto’s van Bas Meeuws – Galerie Hans Persoon en Domein Oogenlust, Eersel, 2 april t/m 14 mei. galeriehanspersoon.nl

 

 

Delen