Expo – Tausche Cranach gegen Monet

De Duitse tropenarts Gustav Rau (1922 -2002) had twee passies: hulp bieden aan kinderen in Afrika en zijn kunstcollectie. Op dit moment zijn zestig van zijn ruim driehonderd verzamelde kunstwerken te zien in het Paula Modersohn-Becker Museum in Bremen.

Onder de titel Tausche Cranach gegen Monet worden meesterwerken getoond van onder anderen Angelico, Canaletto, Courbet, Renoir en Monet. De tentoonstelling is aangevuld met werken uit de collectie van Ludwig Roselius (1874 – 1943), een fameuze koffiekoper en mecenas uit Bremen. Het gaat om werken van onder meer Cranach, Riemenschneider en Modersohn-Becker.

Bezoekers krijgen op deze manier een uniek overzicht van meesterwerken uit verschillende tijdperken, zoals de middeleeuwen, de renaissance en in het bijzonder het impressionisme. 

Na de expositie gaat de gehele collectie van Rau over in bezit van UNICEF. Dit heeft de filantropische arts zo in zijn testament bepaald.  

Tausche Cranach gegen Monet – Paula Modersohn-Becker Museum in Bremen, t/m 30/01 – bremen.eu/culture-and-leisure/swap-cranach-for-monet

Delen