Film – A Beautiful Day in the Neighborhood

Matthew Rhys kennen we vooral als Sovjetspion Philip Jennings uit de sterke televisieserie The Americans. Ook A Beautiful Day in the Neighborhood speelt eind afgelopen eeuw, in dit geval 1998, en is losjes gebaseerd op een waargebeurd verhaal van vriendschap tussen prominent tijdschriftjournalist Tom Junod (Rhys) en tv-personality Fred Rogers (Tom Hanks).

De laatste, bij kijkers bekend als de immer empathische ‘Mr. Rogers’, presenteert al decennialang een populair kinderprogramma. De journalist, in de film Lloyd geheten, is zelf een cynisch, door een verstoorde relatie met zijn vader, getormenteerd mens en juist iemand als Mr. Rogers is wel het láátste onderwerp waarin hij zin heeft. Maar hier blijft het in dit verhaal natuurlijk niet bij. Wat volgt, zal iedereen aanspreken die mét Mr. Rogers vindt dat problemen er zijn om bespreekbaar te maken en dat openstaan voor positief denken een opdracht is voor ieder mens.

A Beautiful Day in the Neighborhood – USA 2019, Pathé Thuis en op dvd, regie: Marielle Heller. Met Tom Hanks, Fred Rogers, Matthew Rhys, Susan Kelechi Watson, Chris Cooper.

Delen