Film – Le semeur

Het jaar is 1851, en in heel Frankrijk wordt het republikeins verzet tegen de aanstaande keizer Lodewijk Napoleon zonder pardon de kop ingedrukt.

Als uit een afgelegen dorp alle mannen worden weggevoerd, en als jarenlang niets meer van ze is gehoord, hebben de achtergebleven vrouwen intussen plechtig gezworen om de eerste man die ooit weer langskomt samen in alle opzichten te delen. Maar als zich dan uiteindelijk een kandidaat aandient, ontspint zich een onverwacht complex verhaal, niet zonder meer volgens die gemaakte afspraak. 

Deels gebaseerd op een waargebeurde geschiedenis, voor het eerst beschreven in een boek uit 1952, in een nu knap verfilmd verhaal van niet alleen liefde en jaloezie, maar ook van vrouwelijke vastberadenheid en overlevingskracht. Met als bonus het landschap van de Franse Alpen, zó schitterend in beeld gebracht dat je meteen in de verleiding komt om de vakantieplannen voor volgend jaar nog even bij te stellen.

Le semeur – Frankrijk/België, 2017, regie: Marine Franssen, hoofdrollen: Pauline Burlet, Géraldine Pailhas, Alban Lenoir, Iliana Zabeth. 

Delen