Film – Lean on Pete

De mooiste rol is voor Steve Buscemi, als kleine eigenaar van wat renpaarden in Portland. Zijn hulpje Charlie is een jongen van vijftien die bij zijn vader woont. Als die laatste plotseling overlijdt, stort Charlie’s wereld compleet in.

Bang om als pleegkind te worden gedumpt, ontvlucht Charlie de jeugdzorg en gaat hij op zoek naar zijn tante Margy, de enige in de wereld die hij vertrouwt.

Maar Charlie gaat niet alleen op pad. Hij heeft zich gehecht aan Lean on Pete, een racepaard dat door zijn baas is afgedankt en dat hij zonder aarzeling meeneemt. Charlie’s zoektocht naar iemand van wie hij niet eens weet waar zij woont, krijgt een steeds dramatischer verloop. Maar ook los van het aangrijpende verhaal is Lean on Pete de moeite waard. Door de mooie milieuschets van de wereld van het paardenrennen. En door de schitterend gefilmde natuur van Oregon, Idaho en Wyoming.

Lean on Pete – Verenigde Staten, 2017, regie Andrew Haigh, hoofdrollen: Charlie Plummer, Steve Buscemi, Travis Bimmel, Chloë Sevigny, Alison Elliott

Delen