Film – Rocketman

Rockster-biopics, het blijft een lastig genre. Zeker als de echte hoofdpersoon nog gewoon in leven is en elk detail naar eigen inzicht kan bepalen. Ook Rocketman is zo’n strak gecontroleerde productie, met daarin niets zonder de goedkeuring door Elton John zelf.

Kritiek is dan ook niet uitgebleven, zoals op de (overdreven?) gevoelloze portrettering van Eltons moeder Sheila. En hoewel Eltons verslaving aan seks, drugs en inkopen doen zeker niet onder het tapijt wordt geveegd, blijft toch de vraag openstaan of de realiteit niet nog veel erger was.

Misschien wel. Maar wie door deze bril naar Rocketman kijkt, mist de essentie van deze film. Want die is: een geweldig verháál. Soms dramatisch, soms humoristisch, altijd pakkend en met geweldige muziek. Vrij naar het leven van een van de grootsten uit de geschiedenis van de rock, die intussen echt wel het recht heeft verdiend om zijn eigen geschiedenis wat bij te kleuren.

Rocketman – V.K. 2019, regie: Dexter Fletcher,  hoofdrollen: Taron Egerton, Jamie Bell, Richard Madden, Stephen Graham, Bryce Dallas Howard.

Delen