Filmisch ballet: Pablo

De Tweede Wereldoorlog, de Spaanse Burgeroorlog en de dictatuur van generaal Franco hadden grote invloed op het werk van Pablo Picasso. In zijn ballet Pablo focust choreograaf Marco Morau op deze periodes in het leven van de beroemde Spaanse kunstenaar.

Met historische kostuums en filmische enscenering, waarin zelfs een rouwstoet met wagen het toneel opkomt, geeft Pablo ook een inkijkje in de temperamentvolle Spaanse volksaard in heftige tijden. Het ballet is een terugblik, maar met de vele conflicten in de wereld om ons heen wil de voorstelling ook aanzetten tot nadenken over het hier en nu.

De Catalaan Morau is een rijzende ster in de Spaanse en Europese theaterwereld. Artistiek directeur Ed Wubbe van Scapino Ballet wil het theaterpubliek in Nederland graag laten kennismaken met het werk van deze eigenzinnige choreograaf en theatermaker. Sinfonia Rotterdam speelt bij de choreografie een mengeling van Spaanse en Franse volksliederen en klassieke muziek met delen uit de Bolero van Ravel en het spektakelstuk van Tsjaikovski, Ouverture 1812.

Pablo – Scapino Ballet en Sinfonia Rotterdam, van 7 december t/m 8 maart in diverse theaters. scapinoballet.nl

Delen