For Women in Science-beurs

Neuroloog Maeike Zijlmans en Carlijn Kamphuis (Human Geography & Planning) hebben een For Women in Science-beurs ontvangen. De wetenschappers krijgen ter waarde van maximaal 25.000 euro de kans een aantal maanden te werken aan hun onderzoeken bij het Netherlands Institute for Advanced Study (NIAS) in Wassenaar.

Onder het motto ‘The world needs more science, science needs women’ reiken L’Oréal en UNESCO sinds 2012 elk jaar For Women in Science-beurzen uit in Nederland aan twee vrouwelijke topwetenschappers op het gebied van life sciences.

Dit jaar vond de uitreiking plaats bij de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen in Haarlem. Daar werd bekend gemaakt dat Maeike Zijlmans en Carlijn Kamphuis ieder een For Women in Science-beurs van maximaal 25.000 euro ontvangen voor hun onderzoeken. Zijlmans verricht onderzoek naar epilepsie en de oorsprong hiervan. Kamphuis houdt zich bezig met onderzoek naar de gezondheidseffecten van fietsen.

Sinds de start van het For Women in Science-programma in 1998 zijn wereldwijd meer dan 2.000 wetenschappers uit 110 landen geholpen met beurzen. In 50 landen worden nationale en regionale beurzen aangeboden. Daarnaast worden er jaarlijks vijf For Women in Science-awards uitgereikt aan excellente vrouwelijke wetenschappers van over de hele wereld voor hun betekenisvolle ontdekkingen op het gebied van life sciences. Aan deze award is een geldbedrag van 100.000 euro verbonden.

Delen