Fotoboek – Saskia Boelsums

Beeldend kunstenaar Saskia Boelsums (1960) trekt er met haar camera op uit wanneer de meeste mensen vanwege het slechte weer liever binnenblijven.

Haar foto’s roepen landschappen en wolkenpartijen in herinnering uit werken van Hollandse meesters als Paulus Potter, Van Ruisdael en Willem Maris. Boelsums voelt zich sterk verbonden met de traditie van die landschapsschilders. Haar foto’s zijn schilderachtig en zij probeert de schoonheid van het landschap te vangen. Maar daarnaast wil ze ook iets van de hedendaagse onzekerheid en dreiging overbrengen; door de klimaatverandering wordt het weer extremer en grimmiger. 

Boelsums studeerde af in ruimtelijk en grafisch ontwerp. Sinds 2013 focust ze zich volledig op fotografie en boekt daarmee groot sucLces. Al snel was haar werk te zien op internationale tentoonstellingen, kreeg ze nominaties en won ze prijzen. Afgelopen maand verscheen haar eerste fotoboek: Saskia Boelsums Landscape Photography

Saskia Boelsums – Landscape Photography, terralannoo.nl.

Lezersaanbieding
Het unieke boekwerk van Saskia Boelums is exclusief voor leden van VvAA met een aantrekkelijke korting aan te schaffen. Prijs: € 75,- (normaal € 99,-).
Meer informatie: vvaa.nl/ledenvoordeel.

Delen