Fotowedstrijd 2012

Het niveau van de inzendingen voor de jaarlijkse VvAA fotowedstrijd was hoog. Het thema – Stilte – was ook dit jaar weer pittig, maar de fotografen onder u wisten daar wel raad mee. In veel van de bijna 1300 ingezonden foto’s was de stilte bijna hoorbaar. 

 

 

Afgelopen november genoot een jury alweer voor de 30ste keer van de schitterende inzendingen voor de VvAA fotowedstrijd. Alle foto’s waren te zien op de website van VvAA, en 13.000 sitebezoekers namen er de af-gelopen maanden een kijkje.

Een overzicht van alle inzendingen voor de fotowedstrijd vindt u hier.

De jury bestond dit jaar uit fotograaf Louis Blom, fysiotherapeut/VvAA bestuurslid JanDiet Berendsen en Arts en Auto-redactieleden Marjan Enzlin (hoofdredacteur), Conny Lubbersen (vormgever) en Wout de Bruijne (redacteur). Zij bepaalden, zonder de namen van de inzenders te weten, de prijswinnaars. Voor het eerst keek de jury ook naar het cameragebruik. Er werd, niet verrassend, het meest met een spiegelreflexcamera gefotografeerd, al lijkt ook het fotograferen met mobieltjes voorzichtig toe te nemen. Canon ‘won’ met 311 foto’s. Nikon bleef steken op 249. Het overige aantal foto’s is over andere merken verdeeld, maar geen van alle komt ook maar in de buurt van de bovenste twee. Sony werd derde met 85 beelden. Opvallend is dat veel daarvan werden gemaakt met een Sony DSC, een compactcamera.

Lees verder (pdf).

Delen