App tegen snurken tijdelijk gratis

Longarts Rob Janssen van het Slaapcentrum CWZ Nijmegen heeft een app ontwikkelt tegen snurkklachten. In het kader van Wereld Slaapdag is deze app op vrijdag 15 maart gratis te downloaden in de App Store.

 

 

De app werd in oktober 2012 gelanceerd door Janssen en Van den Eertwegh van Skindustries B.V. Hun zogenoemde ‘Snore Trainer’ traint mensen om tijdens de slaap niet op de rug te gaan liggen. Aangezien veel snurkers meer geluid produceren in rugligging dan wanneer ze op hun zij liggen, kan deze app werkzaam zijn tegen snurken. De app is geschikt voor de iPhone en iPod.

Recent werd de Snore Trainer getest op de eerste deelnemers aan een klinische studie, uitgevoerd binnen het Slaapcentrum van het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis. Dat leverde gelijk enthousiaste reacties op. “Na jaren in een andere kamer geslapen te hebben, stopte ik dankzij Snore Trainer met snurken en mag ik weer in hetzelfde bed als mijn vrouw slapen. Onbetaalbaar!’, aldus een onderzoeksdeelnemer. “Na een paar dagen had de training al effect: ik stopte met het slapen op mijn rug. De app had ik daarna niet eens meer nodig.”

Delen