Groeten uit… Spanje

Voor zijn eerste verplichte stage koos Jip Lohle (23), vierdejaars fysiotherapie aan de Utrechtse hogeschool Thim van der Laan, voor een revalidatiekliniek aan de Costa Blanca. Hij heeft er nog geen seconde spijt van gehad.

Tekst: Monique Bowman | Beeld: Jip Lohle

s041642-02Wat heb je er geleerd?

Ik zit hier sinds half september, en heb in korte tijd al veel opgestoken. In het revalidatiecentrum Medifit in Moraira, waar ik zes maanden stageloop, komen vooral Nederlandse, Britse en Duitse ouderen om na een heup- of knieoperatie te revalideren. Het centrum heeft een uniek revalidatieprogramma waardoor mensen weer snel mobiel zijn. Ik ervaar hier ook hoe het is om onderdeel te zijn van een multidisciplinair team. Want naast fysiotherapeuten werken er ook artsen. Ik ervaar nu in de praktijk dat elke patiënt echt anders is en dat je niet op de automatische piloot kunt werken.

Waarom koos je voor Spanje?

Tot mijn tiende heb ik in het buitenland gewoond. Daarom trok het me wel om één van mijn twee stages buiten Nederland te doen. Ik wilde eerst eigenlijk naar Zuid-Afrika of Australië, maar toen ik via een kennis in contact kwam met Medifit koos ik voor dit centrum, vanwege hun moderne revalidatieprogramma en hun multidisciplinaire aanpak. En ik wilde graag Spaans leren, dus volg ik nu ook daarvoor een cursus.

Heb je wat van de omgeving gezien?

Jazeker, want ik ben vanuit Nederland per auto gekomen zodat ik hier vervoer heb. Voor uitgaan moet je meer in Valencia zijn, maar ik hou zelf vooral van sporten, en dat kan erg goed hier, vooral golf en tennis. De tennisser David Ferrer heeft hier een eigen tennisschool, waar ik nu ook speel. En ik zwem natuurlijk, want de zon schijnt hier 322 dagen per jaar. Ik huur een appartementje in Javea van een Engels stel en mag hun zwembad gebruiken.

Zou je anderen dit aanraden?

Ja, want je zit hier op een van de mooiste plekken aan de Costa Blanca en de mensen zijn allemaal erg aardig. Je moet hard werken maar hebt toch ook een beetje een vakantiegevoel. En wie van uitgaan houdt, zit ook goed, want vanuit Denia, hier vlakbij, gaat een boot naar Ibiza.

s041642-01

Delen