Help! De dokter verzuipt!

Zorgprofessionals krijgen het steeds drukker. Zo blijkt uit onderzoek van Movir dat ruim 70 procent van de huisartsen met gevaarlijk veel stress kampt. Moeten we de noodklok luiden? Of moeten zorgprofessionals niet zo zeuren? Daarover debatteren de volgende sprekers met elkaar in het zorgdebat op maandagavond 4 november van BNR.

 

 

Zorgprofessionals hebben een roeping, een passie, of een flinke hypotheek. Ze klagen niet, maar buffelen door. Tot de burn-out erop volgt. En dat lot treft steeds meer van hen. Is dat nieuws? Welnee. Zo gaat het al jaren. Maar nieuwe ziekmakers dienen zich aan: bezuinigingen, mondige en zelfs gewelddadige patiënten, fusies (met ruzies), concurrentie binnen de maatschap, filevorming in de eerstelijnszorg.

En dus? Moeten we de noodklok luiden? Preventie organiseren voor huidige en toekomende zorgprofessionals? Of moeten de dokters gewoon niet zeuren, de mouwen opstropen en de latexhandschoen opnemen?

Direct aanmelden
Wilt u live bij het debat aanwezig zijn? Dat kan! Klik hier om u aan te melden.
 Daarover gaat het zorgdebat op maandagavond 4 november van BNR Nieuwsradio, i.s.m. VvAA, van 19.00 tot 21.00 uur. Met Harmke Pijpers en diverse zorgprofessionals, werkgevers, onderzoekers en burn-outdeskundigen.

Deelnemers aan het debat zijn:

  • Wilmar Schaufeli: hoogleraar arbeids- en organisatie-psychologie aan de Universiteit Utrecht en geregistreerd klinisch psycholoog, GZ-pycholoog en arbeids- en gezondheidspsycholoog.
  • Charlotte Kruydenberg: zesdejaars student geneeskunde en voorzitter van het KNMG Studentenplatform.
  • Peter Vermeiren: fysiotherapeut  en secretaris van Compassion for Care, de beweging die compassie als een van de kernbeginselen wil terugbrengen in de gezondheidszorg.
  • Loes van der Linden: directeur van wervingsbureau SWG Arts en Werk, directeur van het Carrièrecentrum voor Artsen en betrokken bij Compassion for Care

Vanaf 18.00 uur bent u van harte welkom in ’t Hart voor een broodmaaltijd. Om 19.15 uur gaan de deuren van de zaal dicht. De live uitzending vindt plaats tussen 19.30 – 20.30 uur en aansluitend volgt een zaaldebat onder leiding van Harmke Pijpers. De avond wordt afgesloten met een netwerkborrel. schrijf u in via www.vvaa.nl/bnr.

 

 

Delen